Autókat lopott, üzletekbe tört be, és a rokonát is kifosztotta egy 15 éves fiú

Vágólapra másolva!
A kecskeméti ügyészség lopás, autólopás, és kifosztás miatt emelt vádat egy most 15 éves fiú ellen, aki több, nyitva hagyott autót is elvitt. Emellett nagyanyja volt élettársát is kifosztotta, és a városban több üzletet és büfét is feltört.
Vágólapra másolva!

A fiú tavaly december 9-én egy kecskeméti benzinkúton találkozott szintén kiskorú ismerősével, aki a a motorját próbálta beindítani.

A fiú felajánlotta a segítségét, a beindította a motort, majd felült rá, és elhajtott vele.

A pórul járt ismerős másnap délben egy családi háznál felismerte a motorját, amivel azonban a fiú ebben a percben újra elhajtott. Néhány nappal később egy középiskola előtt újra találkoztak, ekkor épp a motort szerelte. Az ismerős visszakérte tőle a motort. A fiú ekkor ismerőse házáig tolta a motort, majd visszaadta neki.

Ezzel egyidőben megszerezte egy kecskeméti férfi autójának kulcsát és éjjel jogosítvány nélkül vezette, egészen addig, míg a kecskeméti rendőrök el nem fogták. Két hónappal később, napközben szintén ellopott egy nyitott autót,

és mivel az idítókulcsot benne hagyták, egészen a lakásáig vezette, ahol leparkolt vele. Előtte azonban még az első rendszámtáblát és a kulcsot eldobta, utóbbi végül elő sem került.

A fiatalnak mindemellett azért is felelnie kell, mert

ellopta nagyanyja alvó élettársának mobiltelefonját. Ezenkívül városszerte nyitva hagyott autókat fosztott ki, lezáratlan bicikliket lopott el, illetve zöldséges és büfés bódékat tört fel és elvitte a bennük talált pénzt.

Az ügyészség a fiatal ellen felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.