Nyalás Gyurcsánynak keresztcsontig, így értékeli Puzsér Róbert a baloldali elemző mondatait

Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció, DK, 2018
Budapest, 2018. március 27. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke lakossági fórumot tart a budapesti K11 Művészeti és Kulturális Központban 2018. március 27-én. MTI Fotó: Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Szégyentelen ánuszápolás, így jellemezte Puzsér Róbert kritikus, baloldali humorista, volt főpolgármester-jelölt a magát függetlennek állító, de 2018 tavaszáig a Jobbik, és személyesen Vona Gábor mellett korteskedő Török Gábort. A politikai elemző ugyanis ezúttal Gyurcsány Ferencnek hízeleg, egy interjúban a bukott miniszterelnök életművének rehabilitációját sürgette. Török Gábort zavarta a leleplezés, Puzsér érvelését később úgy próbálta tagadni, hogy közben ismételten Gyurcsány rehabilitációjának a szükségességét vetítette előre.
Vágólapra másolva!

Török Gábor még december 21-én adott egy terjedelmes interjút a baloldali Népszavának, amelyben kifejtette, hogy a kormányváltáshoz szükséges Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök életpályájának a rehabilitációja, Gyurcsány pedig egyfajta „társbérletben" fogja majd irányítani az ellenzéket.

Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Mónus Márton

A szövegkörnyezetből arra lehetett következtetni, hogy

a magát függetlennek állító politikai elemző kívánatosnak tartja a bukott miniszterelnök rehabilitációját, ezt támasztja alá az is, hogy Gyurcsány hazugságai és fatális tévedései közül Török egyetlenegyet sem említett meg.

Így értelmezte ezt Puzsér Róbert baloldali kritikus, humorista, egykori főpolgármester-jelölt is, aki Török interjújára december 26-án az MSZP-hez kötődő Hírklikkben reagált, ezt szemlézte a Mandiner.

Puzsér sajátos stílusában írt véleménycikkének a címe:

„Török Gábor mérlege: elemzés helyett nyalás Gyurcsánynak keresztcsontig".

A cikk elején közölte, hogy

(Egyes híresztelések szerint Vona Gábor bukott pártelnök személyes tanácsadója volt. - szerk.)

Puzsér ezt követően felhívta rá a figyelmet, hogy Török Gábornak kevés a teljes ellenzéki összefogás, mert ő

Gyurcsány Ferencet és életművét akarja rehabilitálni, ezt „nélkülözhetetlennek" minősítve.

A humorista utalt arra, hogy szerinte nemcsak Gyurcsány, hanem

Török Gábor is Gyurcsánynét akarja miniszterelnöknek.

Majd a rehabilitáció módjáról értekezve kiemelte:

Puzsér „szégyentelen ánuszápolásnak" nevezte azt, amire Török Gábor szegődött, a humorista véleménye alapján erre még maga Gyurcsány Ferenc sem tart igényt.

A humorista végezetül kiemelte, hogy

az egykori politológus „gyurcsányista agitációra váltott", és „kellemetlenül nyalizik" új főnökének.

A Mandiner megírta, hogy Török Gábor december 27-én, rövid Facebook-bejegyzésében úgy értelmezte Puzsér véleménycikkét, hogy „az nagyon félrement", majd némileg cáfolva saját szavait,

ismét Gyurcsánynak kezdett hízelegni, kiemelve: „az ellenzéknek csak akkor lehet esélye, ha elfogadja a volt miniszterelnököt. Ez bizony - Gyurcsány esetében, ismerve az előzményeket - politikai rehabilitáció".

Török Gábor tehát ezúttal is Gyurcsány politikai rehabilitációját sürgette.