Hálásak az újpesti ház lakói a megkéselt rendőrnek és társának

Újpest, Kassai utca, rendőr késelés, rendőrök lelőttek egy embert
Vágólapra másolva!
Karácsony első napján ébresztették fel a mélyaltatásból az Újpesten megkéselt és életmentő műtéten átesett 26 éves rendőr őrmestert, egy nappal később már az intenzív osztályt is elhagyhatta. A fiatal rendőr akkor sérült meg, amikor december 24-én reggel megpróbált megfékezni egy őrjöngő, 35 éves, délegyházi férfit egy társasházban. Miután a támadó több helyen is megszúrta, a rendőr társa lelőtte a támadót. A lakók hálásak a rendőröknek - írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

„Hol is kezdjem? Mindenki tudja, mi történt tegnap, de kevesen tudják, hogy ez pont nálunk, pont velünk történt. Talán csak perceken múlott, hogy nem jutott be a lakásba hozzánk. Egy fiatal srác, egy rendőr (most már tudjuk, Peti) rávetette magát, az ajtónkból vitte el. Nem tudom leírni, mit éreztünk, hogy szinte az életét áldozta értünk és a hölgy, aki cselekedett, azonnal, gondolkodás nélkül.

Neki is jobbulást kívánunk és kérdem őt, vajon tudod, hogy vendégeink voltak? Négy fiatal gyerekkel voltunk. Vajon tudod, hogy az életünket mentettétek meg?

Vajon tudod, hogy míg élünk, hálásak leszünk nektek kettőtöknek?

- olvasható abban a posztban, amit az egyik lakó tett közzé a Facebookon.

A Kassai utcai panelház hatodik emeletén rugdosta az ajtókat a délegyházi férfi.

Akkor már kés volt a kezében, amikor a rendőrök megérkeztek.

Helyszínelés Fotó: Koncz Márton - Origo

A Ripost úgy tudja, hogy nemhogy lenyugodott volna, hanem agresszívabbá vált, amikor a rendőrök megpróbálták leállítani. Ezután támadt rá a fiatal rendőrpár 26 éves férfi tagjára.

A délegyházi támadó többször, több helyen megszúrta a rendőrt.

Társa, egy 23 éves rendőrnő úgy döntött, használja a fegyverét. Több lövéssel állította meg a férfit, amivel, a rendőrök szerint nemcsak a társa, hanem a saját életét is megmentette.

A megkéselt férfit azonnal kórházba vitték, ahol életmentő műtéten esett át. Másnap felébresztették a mélyaltatásból, egy nappal később pedig az intenzív osztályt is elhagyhatta. Amikor meglátogatta az országos és a budapesti rendőrfőkapitány az újpesti rendőrkapitánnyal együtt, elvitték neki közvetlen munkatársai személyes videóüzenetét. Társai, barátai üzenetei megmosolyogtatták.

Rendőrök a késelés helyszínén Fotó: Koncz Márton - Origo

Amikor magához tért, az első kérdése az volt, mikor mehet dolgozni. Társa is kórházba került sokkos állapota miatt. Ő akkor hagyta el a kórházat, amikor a férfi magához tért.