Vágólapra másolva!
Jogerősen is életfogytiglani börtönbüntetést kapott az a férfi, aki három éve megtámadta egy idős ismerősét, aztán kirabolta. A Fővárosi Ítélőtábla december 10-én hozta meg a másodfokú ítéletet, amely megegyezett az első fokon eljáró bíróság döntésével. Eszerint élete végéig rács mögött marad, de 74 éves korában felülvizsgálhatják a 44 éves férfi ítéletét.  
Vágólapra másolva!

A Pest Megyei Főügyészség tavaly tavasszal emelt vádat az ellen a középkorú férfi ellen, aki 2018 március elején bement egy Dabason lakó, 70 éves ismerőse házába, hogy pénzt szerezzen.

Megütötte, majd súlyosan sérült áldozatát összekötözte a földön,

és megkereste a nyugdíjas félretett 1 millió 695 ezer forintját, amivel elmenkült. Az idős, önmentésre képtelen áldozat a padlón halt meg. A holttestét másnap találták meg a rokonai.

Forrás: Origo

A Budapest Környéki Törvényszék a 2018 márciusában letartóztatott támadót január 17-én kihirdetett elsőfokú ítéletében bűnösnek mondta ki

nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben,

amelyért őt fegyházban végrehajtandó, életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy a szabadságvesztés büntetésből legkorábban 30 év elteltével – 74 éves korában – bocsátható feltételes szabadságra.

A Fővárosi Ítélőtábla december 10-én hozott jogerős másodfokú ítéletével a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyetértve a terheltre kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztés büntetést helyben hagyta.