Schmidt Mária: Kis János lejtmenetben

Kis János, SZDSZ, 1990
1990. Magyarország, Budapest V. Mérleg utca 9., az SZDSZ székháza, sajtótájékoztató az önkormányzati választások eredményének kihirdetése után. A felvétel 1990 október 14-én készült. Középen Kis János, balra Sárdi Anna. Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán
Vágólapra másolva!
Igaza van Orbán Viktornak. Magyarországon, illetve a térségben semmivel nem nagyobb a korrupció, mint Ausztriában, az USA-ban, Németországban, vagy máshol, csak ott normális ügymenetnek hívják - írta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Látószög blogon. 
Vágólapra másolva!

„Ez a tragédia Orbán Viktor lelkén szárad" cím alatt jelentetett meg egy terjedelmes interjút a Magyar Narancs Kis Jánossal (2020. december 17.)

Azért, mert állítása szerint az „egészségügy szét van rohasztva", sőt „az állam sem működik üzemszerűen" - írta Schmidt Mária.

Szerinte „a magyar betegellátás káoszba fulladt, ami miatt temérdek az emberi szenvedés és a szükségtelen halál."

Az amerikai, az angol, a svéd, az olasz, vagy a belgához képest? Nálunk nem működik az állam üzemszerűen? Még véletlenül sem az USA-ban, ahol hónapok óta lángolnak a városok, be vannak deszkázva a főutcák és a főterek kirakatai, hogy a vandál hordák ne fosszák ki őket? Vagy Franciaországban, ahol évek óta egymást érik a terrortámadások, valamint a rombolásba és gyújtogatásba torkolló tömegtüntetések? Csendőröket lődöznek le és zsidókat molesztálnak? - olvasható a bejegyzésben.

Schmidt Mária: Kis János (középen) szellemi lejtőre került Forrás: Fortepan/Szalay Zoltán

Schmidt Mária arról is írt Kis János cikke kapcsán, hogy az

De mindez ma már nem számít, mert van közös cél: és ez Orbán leváltása. Minden áron - tette hozzá.

A teljes írást itt olvashatja.